Historie

Bakkerij De Diamanten Ring huist aan de Choorstraat in Delft in een heel bijzonder pand boordevol geschiedenis. In de tijd van Willem van Oranje, zo aan het begin van de zestiende eeuw, was het pand een herberg met de naam ‘De Diamant’. Hier overnachtte de Fransman Balthasar Gerards in de nacht van 9 op 10 juli 1584, voordat hij Willem van Oranje doodschoot in de Delftse Prinsenhof.

Toen het pand niet langer een herberg was, werd het een bakkerij. Op deze plek middenin het historische centrum van Delft wordt dus al eeuwenlang brood gebakken. Reeds in 1680 krijgt de bakkerij van toenmalig eigenaar Isaaq Arends de naam ‘De Diamanten Ring’. Een kleine eeuw later geeft een van zijn opvolgers de bakkerij de naam ‘De Rotterdam’, maar op 11 juni 1796 wordt de naam ‘De Diamanten Ring’ in ere hersteld. Deze wordt tot op de dag van vandaag gehandhaafd en zal ook door de huidige eigenaren zeer zeker niet worden veranderd.

Verschillende families bakten door de eeuwen heen hun producten in de Choorstraat. Drie generaties Magendans en twee generaties Bruggeman zwaaiden er sinds 1839 de scepter, voordat Thomas van Bavel en Patrick van Holsteijn er hun intrede namen. De jonge eigenaren willen al het goede uit de historie bewaren en verbeteringen aanbrengen waar mogelijk. Zo zal Bakkerij De Diamanten Ring nog heel lang op deze bijzondere locatie kunnen voortbestaan.

Translate »